PF EĞİTİMİ 1.YOL İLE ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI MUAFİYETİ BAŞVURUSU HAKKINDA (04.12.2018)

Aşağıdaki şartlara sahipseniz , Öğretmenlik Uygulaması (ÖU) dersinden muaf olmak için ilgili linkten başvuru yapabilirsiniz. Daha önceki yıllarda en az bir yıl MEB'e bağlı bir okulda ücretli öğretmenlik, özel okulda , dershanede öğretmenlik yapmak ve Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı  olarak Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmış iseniz ve sigortanız yatırıldı ise ÖU muafiyeti için başvuru yapabilirsiniz. Bu kurumlar dışında yapılan öğretmenlikler veya eğitim hizmetleri dikkate alınmayacaktır Bir yıl demek; bir öğretim yılı yani iki öğretim dönemi/yarıyılı demektir. Dolayısıyla farklı yıllarda yapılan iki öğretim dönemi de bir öğretim yılı olarak hesaplanabilir. Kesintisiz olarak yapılan bir öğretim yılı dikkate alınacaktır. 1 ay, 2 ay, 3 ay gibi kısa süreli öğretmenlikler birleştirilerek bir döneme veya yıla tamamlanamaz. Bu şartlar altında toplamda bir yıl öğretmenlik yapanlar belgelerini ( Kurumunuzun bağlı olduğu MEM ‘den öğretmenlik yaptığına dair belge ve SGK 'dan onaylı hizmet dökümü veya Diyanet İşleri Başkanlığından Kur'an Kursu öğreticiliği yaptığına dair belge ve  SGK 'dan onaylı hizmet dökümü) en geç 5-6 Ocak 2019 Cumartesi ve  Pazar gününe kadar Koordinatörlüğe teslim etmek şartıyla  , ÖU Muafiyeti için aşağıdaki linkte ki ilgili alanları 4 Ocak 2019 saat 17:00'ye kadar doldurarak başvuruda bulunabilirler.