PF EĞİTİMİ 2022 GÜZ DÖNEMİ ÖN BAŞVURULARI HAKKINDA (10.08.2022)

PEDAGOJİK FORMASYON 2022 GÜZ DÖNEMİ ÖN BAŞVURU DUYURUSU

2022 GÜZ DÖNEMİ FAKÜLTELERDEN MEZUN OLMUŞ ÖĞRENCİLER İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON BAŞVURULARI ALINMAYA BAŞLANMIŞTIR. ÖN KAYIT İLE ALINACAK BAŞVURU DURUMUNA GÖRE BÖLÜM KONTENJANLARI BELİRLENECEKTİR. PEDAGOJİK FORMASYON BİRİMİ TARAFINDAN YÖNETMELİK ÇERCEVESİNDE YAPILAN İNCELEMELER SONRASINDA AÇILACAK BÖLÜMLER İÇİN KONTENJANLAR BELİRLENEREK 19 AĞUSTOS 2022 CUMA GÜNÜ GEREKLİ DUYURULAR YAPILACAKTIR.

LİNKTEKİ FORMDA İSTENEN BİLGİLERİN TAM VE DOĞRU OLARAK DOLDURULMASI ZORUNLUDUR.

MEZUN OLMUŞ ÖĞRENCİLER PF BAŞVURULARINI, LİNKTEN GEREKLİ BİLGİLERİ GİREREK YAPACAKLARDIR.(4'lük sistemdeki not ortalamanızı giriniz , not ortalamanız 4'lük sistemde mevcut değil ise 100'lük sistemdeki not ortalamanızın Sakarya Üniversitesi Not Çevirim Tablosuna göre 4'lük sistemdeki karşılığını giriniz. Örnek: 2.54 )SAKARYA ÜNİVERSİTESİ NOT ÇEVİRİM TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Hakkında

YÖK 2021 Formasyon Usul ve Esasları gereği ;

1.I. ve II. dönem (Güz ve Bahar Yarıyılı) dersleri % 40 online %60 yüz yüze yapılacaktır.

2.Teorik Eğitimler haftasonu 1 gün yüz yüze 1 gün uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilecektir.

3.Öğretmenlik Uygulaması ise Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği okullarda 12 hafta boyunca hafta içi 6 saat yüz yüze yapılacaktır. (Öğretmenlik Uygulaması I ve Öğretmenlik Uygulaması II şeklinde güz ve bahar yarıyıllarında olmak üzere 2 dönem gerçekleştirilecektir)

4.Öğretmenlik uygulaması dersi muafiyeti yoktur.

MEZUN ÖĞRENCİLER BAŞVURU LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ.

BAŞVURULAR 10 AĞUTOS 2022 ’DE BAŞLAYIP , 16 AĞUSTOS 2022 SAAT 23:59'DA SON BULACAKTIR.